Download Joomla by Hosting Reviews

Angoulême

Category: Steden

Daar waar vroeger de vestingwerken van de stad stonden is Angoulême nu omgeven door boulevards die bekendstaan onder de naamRemparts. In de stad zijn de straatjes nauw en donker, de architectuur is niet erg bijzonder met uitzondering dan van de kathedraal en het hôtel de ville.

De kathedraal van St. Pierre, is een kerk in Byzantijns-romaanse stijl. De kerk dateert van de 11de eeuw, maar is meermalen gerestaureerd en onderging een groter verbouwing in de tweede helft van de 19de eeuw onder leiding van de architect Paul Abadie. Defaçade omvat arcades die geheel gevuld zijn met beeldhouwwerken die het Laatste Oordeel uitbeelden. De kerk heeft in het midden een koepel, aan de noordzijde (transept) een vierkante toren van een kleine 50 meter hoog.

Het hôtel de ville is ook door Abadie ontworpen. Het is gebouwd op de plaats waar een het kasteel van de graven van Angoulême stond. Twee torens van het oude kasteel zijn in het gebouw geïncorporeerd. Het bevat tegenwoordig musea voor kunst en archeologie.