Download Joomla by Hosting Reviews

Steden

Category: Uncategorised

Bordeaux

Poitiers

La Rochelle

Cognac

Angoulême

RUST-STILTE-NATUUR  

De idéale"DIGITAL DETOX" vakantie. Dit zijn de troeven van deze,weg van de drukte, in bos gelegen locatie. De gite is ondergebracht in de oude authentieke schuur. De ruimtes zijn gezellig, net en comfortabel.                                                                                                                                                                                        

Uitstekend voor fietstochten, wandeltochten en cultuur uitstappen. Zwemmen kan in het heldere water van de Charente rivier.

Steden bezoek zoals Angoulême(30 km.), Cognac(60 km.), Poitiers(80 km.) en Bordeaux(125 km.), kortom voor ieder wat wils. Zorgeloos ontstressen in de gite met ruime open keuken en gezellige haardkachel. De keuken beschikt over al het nodige om lekker uitgebreid kokerellen mogelijk te maken.                                

Er zijn 3 slaapkamers met dubbel bed en 1 slaapkamer met 4 enkel bedden. Er bevindt zich ook een torenkamertje aan het huis met dubbel bed. Apparte douche en toilet. Ook staanplaats voor 3 camping-cars en kampeermogelijkheid voor enkele tenten.

Treinreizigers die 1week boeken of langer, worden gratis afgehaald aan het station van Ruffec of Angoulême.(na afspraak.)

DOELGROEP: Natuurliefhebbers, backpackers, sportievelingen, petangue spelers, vrienden groepen en bevriende koppels. De gite ligt midden in bos, dus geen last van buren, zij ook niet van U, dus een feestje kan, maar ook herbronnen in totale stilte, een lekkere bbq en daarna gezellig kampvuur.

Wandel- en fietskaarten zijn ter beschikking, kayak en kanoën of andere buitensporten in de buurt.

Een aangenaam verblijf garandeer ik U, de rest is "up to you",

     vriendelijke groet, Lodewijk.       This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Info

Category: Uncategorised

La Rochelle is gesticht in de tiende eeuw en werd vanaf de twaalfde eeuw een belangrijke haven. In 1137 maakte hertog Willem X van Aquitanië La Rochelle tot vrijhaven. Vijftig jaar later werd Guillaume de Montmirail er totburgemeester benoemd. Deze was de allereerste burgemeester van Frankrijk. Tot de vijftiende eeuw bleef La Rochelle de grootste haven aan de Atlantische kust. Er werd voornamelijk wijn en zout verhandeld.

Tijdens de Renaissance was La Rochelle hervormingsgezind, en vanaf 1568 werd het een centrum voor hugenoten. Er brak een periode van vrijheid en voorspoed aan, die tot in de jaren twintig van de zeventiende eeuwzou duren. In 1576 vluchtte Hendrik van Navarra van het hof te Parijs naar het protestantse La Rochelle, waar hij het katholieke geloof opnieuw afzwoer, en optrad als leider van het verbond tussen hugenoten en gematigde katholieken die vrijheid van religie voorstonden.

De stad raakte tenslotte op 10 september 1627 in conflict met het centraal gezag van koning Lodewijk XIII, toen kanonschoten werden gewisseld met koninklijke troepen. Het gevolg was de Belegering van La Rochellewaarbij Kardinaal de Richelieu La Rochelle 14 maanden omsingeld hield, tot de stad zich overgaf, nadat twee derde van de 25.000 inwoners de hongerdood was gestorven. De stad moest haar burgemeester en privilegesafstaan. De toenemende vervolging van de hugenoten mondde uit in het intrekken van het Edict van Nantes door Lodewijk XIV in 1685. Veel hugenoten emigreerden, onder andere naar Nederland en naar Noord-Amerikawaar ze in 1689 New Rochelle stichtten, in de buurt van het huidige New York.

Er volgde een bloeiperiode, gekenmerkt door intensieve handel met de Nieuwe Wereld (Nouvelle France in Canada, en de Antillen). La Rochelle voerde een levendige driehoekshandel. In Afrika werden slaven gekocht, van de plantages op de Antillen suiker, en in Canada bont. De stad maakte artistiek, cultureel, en op het gebied van architectuur een bloeiperiode door.

De stad verloor tenslotte haar handel en boette aan belang in gedurende de periode van de Zevenjarige oorlog, de Franse Revolutie en de napoleontische oorlogen. Tijdens deze periode raakte Frankrijk veel van het gebied dat het in de Nieuwe Wereld bezat kwijt, en bovendien verloor Frankrijk veel van zijn macht op zee door aanhoudende conflicten met het Verenigd Koninkrijk waardoor de rol van havens als La Rochelle sterk verminderde.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vestigde de Duitse Kriegsmarine een onderzeebootbasis in La Rochelle. De speelfilm Das Boot (1981) zou hier later worden gesitueerd. Duitsland hield aan de stad vast tot het einde, en zo werd La Rochelle als laatste Franse stad bevrijd.

Reserveren

Category: Uncategorised
Prijs per nacht en per persoon 30 euro.Extra gasten na de eerste persoon betalen 9 euro per nacht en per persoon.
Kamer en bed beschikbaar tot maximum 12 personen.
Er zijn geen extra kuiskosten, U wordt veronderstelt alles netjes achter te laten en op te kuisen.
Er zijn extra kortingen voor reservatie van 11procent voor 1 week, en 30 procent vanaf 1 maand.

Voor deze prijs heb je de beschikking over de gite met slaapkamers, keuken, living en doucheruimte.

Ieder bed is voorzien van een elektrische deken voor de koudere periodes.

 1kamer voor 1 of 2 personen voor 1 nacht met ontbijt, 55 euro.

Prijs voor een tent per persoon en per nacht: 10 euro.
Hiervoor heb je de beschikking over de keuken en doucheruimte.

 Standplaats tot 3 motorhomes (campers) inclusief 10 ampère ; 10 euro per dag.

Voor meer informatie:

contacteer This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Contact

Category: Uncategorised

Lodewijk Scheerlinck
La Côte
Saint-Gourson

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0033(0)9 74 76 79 80

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.